Hoezo?

Het leven gaat snel, de hele dag komen er massa’s informatie op je af. Het is als een fietspomp die omhoog getrokken word. In dit blog word het handvat naar beneden gedrukt. Voor mij is dit ontspanning, reorganiseren, reflecteren en aanscherpen. Om van ruis naar suizen te gaan. 1 Kon 19:12

En die naam dan?

Parabel bestond al. Ik maakte me er los van en binnen een uur kwam Parebel in m’n gedachten.

En de betekenis?

Pa = vader P.A. = Pieter Adrianus – De naam die bij mn besprenkeling genoemd werd. Rebel = iemand die zich verzet tegen het heersende gezag – Ging in de doop helemaal onder – Kwajongen – Die tot rust komt als het zwaard aan 2 kanten snijd. / Parabel – Gelijkenis: Als men de waarheid niet kan verdragen kan hij toch dichtbij gebracht worden. Een rebel als Jehu: Aan zijn rijstijl te zien is het Jehu, de zoon van Nimsi, die de stad nadert, want hij rijdt als een waanzinnige.’ Iemand die het niet langer aan kan zien.

Het logo is het omgekeerde paragaaf teken ¶ ( Alt 20). Omdat hij andersom staat kan hij er anders tegenaan kijken. Hij ziet er uit als een P met parallele staander, de eerste verteld een verhaal, wat bij de 2e pas zichtbaar word.